Ondersteuning van uw digitale Algemene Ledenvergadering incl. stemmen

Bent u op zoek naar een organisatie die uw digitale ALV ondersteunt incl. stemmen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Wij maken hierbij gebruik van onze webinar-software oplossing waarmee alle leden op afstand de ALV kunnen volgen. Daarnaast kunnen uw leden online stemmen over de vergaderstukken van de ALV. We kunnen uw digitale ALV geheel op afstand realiseren waarbij de sprekers vanaf huis meedoen maar we bieden ook de mogelijkheid dit op locatie (bijvoorbeeld op uw kantoor) te doen (met in achtnemening van de 1 1/2 meter afstand). D.m.v. meerdere camera’s wordt de ALV vastgelegd en de leden kunnen via internet live meekijken en vragen stellen.

Interesse? Neem contact met ons op.

Onderstaande noodwet (i.v.m. COVID) maakt voor elke vereniging een digitale ALV tijdelijk mogelijk.:

Op grond van de COVID-wet kan het bestuur van de vereniging bepalen dat de ALV volledig digitaal gaat plaatsvinden en dat door de leden ook digitaal moet worden gestemd. Het maakt dus niet uit wat de statuten hierover bepalen. Hierbij moet wel aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

  • De ALV is digitaal voor de leden te volgen (bijvoorbeeld met een livestream via audio of video).
  • De leden hebben tot uiterlijk 72 uur voorafgaand aan de ALV de mogelijkheid gekregen om schriftelijk of elektronisch vragen te stellen over de onderwerpen die op de agenda staan. Het bestuur mag deze termijn ook verkorten.
  • De vragen van leden moeten uiterlijk tijdens de ALV worden beantwoord en de antwoorden moeten beschikbaar zijn voor de leden, bijvoorbeeld via de website of een e-mail. Dit zodat de leden de antwoorden op de vragen kunnen betrekken bij het uitoefenen van het stemrecht.
  • Tijdens de ALV moeten vragen van leden zo goed mogelijk worden beantwoord, tenzij dit redelijkerwijs niet mogelijk is.

De COVID-wet is in werking getreden op 24 april 2020. De bepaling die het houden van een volledige digitale ALV mogelijk maakt, heeft terugwerkende kracht tot en met 16 maart 2020. De wet vervalt op 1 oktober 2021 maar er bestaat een mogelijkheid om de wet (telkens met twee maanden) te verlengen. Klik hier voor de actuele informatie van de Rijksoverheid.